teisipäev, 19. jaanuar 2010

registreerimine vol. 2

Täna oli siis aega jälle probleemiga tegeleda. Hommikupoolik kulus helistamisele ja Land Roveri sõprade viidatud õigusaktidega tutvumisele ja vajalike väljaprintimisele. Telefonisuhtlusest suurt midagi välja ei tulnud - üks saatis teise, teine kolmanda ja kolmas Kõrge Ülemuse poole. KÜ telefonile pool päeva ei vastanud, egas midagi, hea on omada töökohta 5 min. autosõidu kaugusel. Autosse ja ARK Tallinna Büroosse. KÜ sekretär ütles, et KÜ on hetkel väljas aga peaks kohe tulema, tuligi. Rääkisin oma jutu ära, näitasin kõik paberid ette mis mul olemas (sedauste ja EN direktiivide väljatrükid jätsin hetkel portfelli varjule). KÜ uuris asja, kadus mu paberipakiga 5-7 minutiks registri osakonda, naastes ütles naeratades, et kõik on korras ja auto saab arvele võtta, midagi puudu pole. Kõne angaari, kus pidi tehtama uus akt. Angaaris oli suhtumine oluliselt leebem ja viisakam kui eelmisel korral ja lubati tegeleda tüübikinnitusega :)

Põhimõtteliselt jäi mul kogu sellest farsist arusaamine, et esimene ülevaataja, ei saanud lihtsalt aru, et see kollane templitega papitükk, millel on peal suurelt kiri Republik Österreich Zulassungsschein/Certificat d'immatriculation ja sees kõik auto andmed ongi selle auto registreerimistunnistus, mitte lihtsalt niisama ilus värviline paber.

Niisiis jääme nüüd tüübikinnitust ootama. Peale seda kui ma lehvitasin veelkord Austriast kaasasaadud üksiktüübikinnituse raamatuga lubati see korda ajada järgmise nädala jooksul.

1 kommentaar:

  1. Loodame, et üksiktüübikinnitus saab ka tehtud. Kui veel abi vaja, eks helista ;-)
    Ja Austria ülevaatud kehtib Eestis edasi, juhul kui ARK selle jälle on ära unustanud. Vastav Euroopa kohtu otsus (mis sundis muuhulgas ka Soomet oma seadusandlust muuta) on nüüd loodetavasti ka ARK-i inimesteni jõudnud.

    VastaKustuta